Recepty

Velikonoční vajíčková pomazánka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Doufám, že si užíváte Velikonoce! Je tady poslední velikonoční recept, který ocení hlavně ti z vás, komu zbylo hodně vajíček. Uděláme si strašně jednoduchou vajíčkovou pomazánku, kterou budete mít do čtvrt hodinky hotovou a ještě se budete oblizovat až za ušima! Klasáček ji ochutnal a řekl, že by ji mohl jíst každý den!

Budete potřebovat:

  • 4 vejce
  • lžíce plnotučné hořčice
  • 180 g Jihočeského žervé Madeta
  • kyselá okurka
  • sůl dle chuti
  • čerstvě namletý pepř dle chuti

Postup:

  1. Vejce uvaříme natvrdo, trvá to asi 12 minut.
  2. Vejce nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy.
  3. Přidáme žervé, lžíci hořčice a nadrobno nakrájenou kyselou okurku.
  4. Osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Pomazánku necháme alespoň půl hodiny uležet v lednici.

Dobrou chuť!

Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.

 

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka