Recepty

Velikonoční špenátový chlebíček (bez lepku)

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Už se nám blíží Velikonoce, a tak jsem si pro vás připravila celých patnáct dobroučkých receptů, u kterých se naučíte fůru nových věcí a užijete si spoustu zábavy! Slibuju, že vaše velikonoční hostina bude naprosto mňamózní!

Jako první si pojďme udělat nadýchaný špenátový chlebíček, u kterého vůbec nemusíme používat mouku, takže potěší i ty, kteří mají alergii na lepek. Tak pojďme na to!

Budete potřebovat:

Na těsto
 Na ozdobení

Budete také potřebovat elektrický ruční šlehač a formu na srnčí hřbet.

Postup:

  1. V míse elektrickým ručním šlehačem vyšleháme vejce s cukrem na nejvyšším stupni do pěny. Pokud si se šlehačem nevíte rady, rodiče vám určitě rádi pomůžou.
  2. Přidáme sůl, vanilkovou pastu, citrónovou šťávu a olej a krátce vyšleháme.
  3. Do směsi přidáme Zlatý klas smíchaný s kypřicím práškem a metličkou důkladně vymícháme dohladka.
  4. Nakonec do vzniklého těsta zlehka vmícháme špenát.
  5. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme.
  6. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 °C.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka