Recepty

Skořicové máslo

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Skořicové máslo, které jsem pro vás vymyslela, se hodí úplně ke všemu. Na toust, palačinku nebo banánový chlebík, palačinky nebo lívance. Mám pokračovat? Pojďte si ho honem všichni vyrobit a zažijte blaho v puse!

Budete potřebovat:

  • Půl kostky másla (to je 125 g)
  • 50 g tekutého medu
  • 1-2 lžičky mleté skořice
  • Špetku soli
  • Mísu a vařečku
  • Skleničku s víčkem na hotové máslo
  • Šlehač s metličkami (nemusí být)

Postup:

  1. Nechte máslo povolit při pokojové teplotě.
  2. Do mísy dejte máslo, med, skořici a špetku soli. Zamíchejte.
  3. Pořád míchejte! Dokud máslo nebude nadýchané a našlehané. Můžete si pomoci ručním šlehačem s metličkami, s tím to půjde rychle.
  4. Přendejte do skleničky. Zkuste ho třeba s lívanci.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka