Recepty

Sametová rajčatová polévka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Nevím jak vy, ale já mám v zimě pořád chuť na polévky. Když ji jím, mám pocit, že se mi po těle rozlévá teplo a spokojenost a je to bezvadný! Jestli jste na tom stejně, vymyslela jsem pro vás recept na super jednoduchou rajčatovou polévku, která splní všechno, co jsem zrovna popsala. Tak jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • asi 1 kg rajčat
  • dvě menší cibule
  • 150 g kešu oříšků
  • lístky čerstvé bazalky (nemusí být)
  • lžíce jablečného octa (nemusí být)
  • mixér
  • rendlík
  • hrnec

Postup:

  1. Omyjte rajčata, nakrájejte na větší kousky a hoďte do mixéru.
  2. Oloupejte cibule a přidejte do mixéru.
  3. Přihoďte kešu oříšky. Všechny ingredience dobře rozmixujte.
  4. S pomocí dospělého směs přelijte do rendlíku, přikryjte pokličkou a nechte prohřívat na nízkou teplotu asi 10 minut. Občas promíchejte.
  5. Ochutnejte s podle potřeby dochuťte solí, případně lžící jablečného octa.
  6. Když je směs ohřátá, podávejte v misce s pár lístky čerstvé bazalky.

Tipy:

  • Pokud se vám polévka zdá moc hustá, můžete ji opatrně zředit vodou nebo vývarem.
  • Místo bazalky si můžete polévku posypat třeba strouhaným parmazánem, nebo opražit pár kešu oříšků nebo slunečnicových semínek.
  • Kešu oříšky dodají jídlu skvělou krémovou chuť. Pokud je ale nemáte, můžete je zkusit nahradit třeba právě slunečnicovými semínky. Pokud ale použijete kešu, pochutnáte si víc!😊

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka