Recepty

Sametová rajčatová polévka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Nevím jak vy, ale já mám v zimě pořád chuť na polévky. Když ji jím, mám pocit, že se mi po těle rozlévá teplo a spokojenost a je to bezvadný! Jestli jste na tom stejně, vymyslela jsem pro vás recept na super jednoduchou rajčatovou polévku, která splní všechno, co jsem zrovna popsala. Tak jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • asi 1 kg rajčat
  • dvě menší cibule
  • 150 g kešu oříšků
  • lístky čerstvé bazalky (nemusí být)
  • lžíce jablečného octa (nemusí být)
  • mixér
  • rendlík
  • hrnec

Postup:

  1. Omyjte rajčata, nakrájejte na větší kousky a hoďte do mixéru.
  2. Oloupejte cibule a přidejte do mixéru.
  3. Přihoďte kešu oříšky. Všechny ingredience dobře rozmixujte.
  4. S pomocí dospělého směs přelijte do rendlíku, přikryjte pokličkou a nechte prohřívat na nízkou teplotu asi 10 minut. Občas promíchejte.
  5. Ochutnejte s podle potřeby dochuťte solí, případně lžící jablečného octa.
  6. Když je směs ohřátá, podávejte v misce s pár lístky čerstvé bazalky.

Tipy:

  • Pokud se vám polévka zdá moc hustá, můžete ji opatrně zředit vodou nebo vývarem.
  • Místo bazalky si můžete polévku posypat třeba strouhaným parmazánem, nebo opražit pár kešu oříšků nebo slunečnicových semínek.
  • Kešu oříšky dodají jídlu skvělou krémovou chuť. Pokud je ale nemáte, můžete je zkusit nahradit třeba právě slunečnicovými semínky. Pokud ale použijete kešu, pochutnáte si víc!?

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka