Recepty

Vaječný sendvič

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Poslední dobou jsem vám sem dávala hodně sladkých receptů. Ale možná se mezi vámi najdou takoví, kteří sladké vlastně vůbec nemusí. Takoví, kteří když mají na něco chuť, tak by si dali něco slaného. Takoví, kteří po ránu vůbec nemají chuť na sladkou kaši, muffin, sušenku nebo pudink. A pro vás všechny jsem tu s jedním jednoduchým slaným nápadem – vaječným sendvičem! Dejte si ho na snídani nebo odpoledne na sváču. Jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 2 plátky čedaru
  • 2 plátky slaniny nebo kvalitní šunky
  • sůl a pepř
  • rendlík
  • lžíci
  • prkénko a nůž
  • 2 párátka

Postup:

  1. Uvařte vejce natvrdo. Pokud s tím ještě nemáte zkušenosti, poproste o pomoc dospělého. Do rendlíku napusťte vodu a přiveďte k varu.
  2. Jakmile bude voda vřít, pomocí lžičky do ní opatrně vložte vejce. (Na lžíci je neseme proto, aby nepraskla skořápka. To by se stalo, kdybychom je do rendlíku jen tak hodili.)
  3. Vaříme 8 – 10 minut. V tomto případě chceme mít žloutek zcela tuhý – nechte je tedy vařit spíše 9-10 minut.
  4. Odstavte vejce z plotny a pusťte na ně studenou vodu. Nechte ve studené vodě několik minut chladnout.
  5. Vejce oloupejte.
  6. Každé vejde na prkénku podélně rozkrojte.
  7. Na jednu půlku dejte plátek čedaru a plátek slaniny nebo kvalitní šunky.
  8. Přiklopte druhou půlkou vajíčka a propíchněte párátkem, aby držely u sebe.
  9. Posolte a opepřete podle chuti. A můžete snídat!

Dobrou chuť!

Tip: Pokud vám dospělý pomůže, plátky slaniny můžete před vložením do vejce ještě opéct.

Vaše veverka Laskonka kuchařka