Recepty

Salát z jablek a fenyklu

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Dnes vás chci seznámit s fenyklem. Je to zelenina a jako rostlinka je podobný kopru. V kuchyni se dá se použít skoro celý – od plodu po semínka. Fenykl je mimo jiné dobrý na žaludek, ledviny a játra. Spousta lidí ale vlastně neví, jak fenykl zpracovat. Já tu pro vás mám recept na jednoduchý a hlavně skvělý salátek, do kterého jsme se s Pigym úplně zbláznili!

Budete potřebovat:

  • 2 jablka
  • půlku fenyklu
  • 1 malý kelímek bílého jogurtu
  • hrst sušených rozinek
  • trošku olivového oleje
  • špetku soli
  • mísu
  • lžíci
  • mixér

Postup:

  1. Rozkrojte jablka a zbavte je jádřinců.
  2. S pomocí dospělého je nahrubo nasekejte v mixéru. Dejte do mísy.
  3. Stejně nahrubo nasekejte půlku fenyklu a přidejte za jablkem do mísy.
  4. Zamíchejte, zakápněte malinko olivovým olejem a přihoďte špetku soli.
  5. Vyklopte do mísy kelímek bílého jogurtu.
  6. Přihoďte hrst (nebo víc) rozinek.
  7. Vše pořádně promíchejte a podávejte.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka