Recepty

Pečené hrušky se skořicí a vlašskými ořechy

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jsem zpět s dalším receptem na pečené hrušky – všem totiž náramně chutnají, tak vymýšlím nové a nové kombinace. Dneska vám nabídnu lahodnou kombinaci javorového sirupu, skořice a vlašských ořechů. Neodoláte!

Budete potřebovat:

  • 2 velké hrušky
  • 35 g vlašských ořechů, nasekaných
  • 1 lžičku skořice
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • zapékací misku
  • misku
  • prkénko a nůž

Postup:

  1. Protože budeme pracovat s troubou, opět bude potřeba, aby pomáhal dospělý. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Hrušky omyjte, rozkrojte podélně napůl a malou lžičkou vyberte jádřince.
  3. Půlky hrušek vložte do zapékací misky slupkou dolů.
  4. V misce dobře promíchejte vlašské ořechy, skořici a javorový sirup.
  5. Ořechovou směs nabírejte lžičkou a rovnoměrně jí naplňte vydlabaná místa po jádřincích.
  6. Odměřte si ještě jednu malou lžičku javorového sirupu a ještě jím pokapejte hrušky.
  7. Dejte péct na 25–30 minut, dokud hrušky nebudou měkké a zlatavé na okrajích.
  8. Servírujte se lžící bílého nebo třeba kokosového jogurtu. Pokapejte šťávou, která se z hrušek vypekla a zůstala v zapékací misce.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka