Recepty

Pečená jablka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Doufám, že si užíváte podzim! Já tedy určitě – a to doslova. Nemůžu se nabažit jablíček, která se letos urodila. A dokud trvá přísun něčeho tak lahodného, jako jsou jablíčka, navrhuji toho maximálně využít! Připravila jsem pro vás recept na pokrm, který oživí vaše ranní kaše, ale obstojí i jako samostatný dezert.

Budete potřebovat:

  • 4 větší jablka
  • 60 g třtinového nebo kokosového cukru
  • 60 g studeného másla nakrájeného na kostičky
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 4 lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • středně velká zapékací miska
  • mísu
  • prkénko a nůž
  • škrabku
  • alobal

Postup:

  1. S pomocí dospělého dejte zahřívat troubu na 400 stupňů
  2. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. Kostky házejte do mísy.
  3. K jablkům do mísy přidejte cukr, citronovou šťávu, skořici, muškátový oříšek. Zamíchejte tak, aby kousky jablek byly rovnoměrně pokryté směsí.
  4. Vymažte zapékací misku máslem.
  5. Vylijte a rovnoměrně rozprostřete obsah mísy do připravené zapékací misky.
  6. Navrch jablek taktéž rovnoměrně rozmístěte kostičky másla.
  7. Zakryjte zapékací misku alobalem.
  8. Pečte takto asi 30-45 minut. Občas spolu s dospělým jablka zkontrolujte, ať je nespálíte. Po vyndání z trouby zamíchejte.
  9. Touhle voňavou směsí si můžete přizdobit ranní kaši, přidat si ji do pudinku, nebo k horkým jablkům přidat kopeček zmrzliny.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka