Recepty

Ovesné vločky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Snídáte někdy ovesné vločky? Já je mám moc ráda. Samy o sobě sice mají nevýraznou chuť, ale to se dá lehce změnit. Navíc jsou ovesné vločky zdraví velmi prospěšné a budete mít díky nim energii celé dopoledne. Dám vám několik tipů, jak oživit své ovesné misky a uvidíte, že si je zamilujete! A prozradím vám tajemství, ne každá ovesná kaše musí být sladká. Ale o tom víc zase jindy! Dnes vám prozradím svou oblíbenou variaci. Jdeme na to!

Budete potřebovat (na 2 porce):

  • 5 lžic ovesných vloček
  • 150 ml mléka nebo vody
  • hrst rozinek nebo třeba sušených švestek
  • 1 banán nakrájený na kolečka
  • sušený strouhaný kokos
  • půl lžíce chia semínek
  • oříšky dle chuti
  • oříškové máslo dle chuti
  • borůvky, jahůdky…
  • rendlík
  • lžíci a lžičku
  • vařečku

Postup:

  1. Do rendlíku nalijte mléko a přidejte ovesné vločky a chia semínka.
  2. Přidejte banán nakrájený na kolečka a hrst rozinek. Zamíchejte.
  3. Zapněte sporák a na mírném plameni vařte 10-15 minut, občas promíchejte. Vločky nasáknou tekutinu a změknou, stejně jako sušené ovoce.
  4. Až bude všechna tekutina vstřebána, vypněte sporák a dejte na talíř.
  5. Posypejte strouhaným kokosem, přidejte lžíci oblíbeného oříškového másla, hrst nadrcených oříšků a třeba hrst borůvek a jahod.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka