Recepty

Mňam! Vynikající sýrová omáčka

Ahoj děti!

Máte rády sýr? Mmm, já moc! I když nejsem žádná myš, ale veverka, na sýru si vždycky moc pochutnám! A obzvlášť na nějakém silnějším, jako je třeba niva nebo hermelín. Ochutnaly jste tyhle sýry někdy? Pokud vám chutnaly, mám pro vás dnes opravdový poklad! Uvaříme si jemnou omáčku k masu s Jihočeskou nivou. Tak jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • 1 balení Jihočeské Nivy 30%
  • 200 g kuřecích prsních řízků
  • 50 g másla
  • 1 ks šalotky (cibule)
  • 1–2 stroužky česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 balení čerstvého rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

  1. Nejdříve marinujeme maso – naložíme ho do olivového oleje s rozmarýnem, pepřem a solí a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
  2. Spolu s rodiči rozpálíme pánev na středním plameni a ogrilujeme si na ní odleželé maso.
  3. Ve stejné pánvi si rozpustíme kostičku másla, krátce osmažíme šalotku, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku.
  4. Jakmile vše začne zlátnout, přidáme smetanu. Poté do omáčky nakrájíme nebo nadrobíme kousky Jihočeské Nivy 30%.
  5. Necháme nivu rozpustit, promícháme a přidáme čerstvě nadrcený černý pepř.
  6. Maso přelijeme připravenou omáčkou a ozdobíme bylinkami.
  7. Teď už si jen pochutnáme na výborné sýrové omáčce.

_tip_

Partner mého speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka