Recepty

Mini frittaty s jablky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Vím sice, že sladkého není nikdy dost, ale dnes jsem pro vás vymyslela pro změnu něco slaného. Víte, co je frittata? Je to taková omeleta na italský způsob. Základem je vajíčko, ale přidávají se i další přísady a celé se to peče v pánvi. Nejlepší ale bude, když ochutnáte sami. Já jsem pro vás klasický recept ještě upravila, aby byl co nejsnadnější na přípravu. Tak se do toho pusťme!

Budete potřebovat:

  • 2 velké uvařené brambory nakrájené na kostičky
  • 1 jablko
  • 4 vejce
  • 60 ml mléka
  • 30 g nastrouhaného sýra (hodí se třeba čedar)
  • ½ klobásky nakrájenou na kolečka
  • sůl a pepř
  • nůž a prkénko
  • 2 misky
  • pánev
  • formičky na muffiny
  • plech

Příprava:

  1. Oloupejte jablko a zbavte ho jádřinců. Nakrájejte na kousky a dejte do misky.
  2. Do jiné misky rozklepněte 4 vajíčka, přidejte mléko a nastrouhaný sýr a zamíchejte.
  3. Do misky s vajíčkem přidejte kolečka klobásky, nakrájené uvařené brambory a jablka a jemně posolte, opepřete a dobře zamíchejte.
  4. Předehřejte troubu na 190 stupňů. S troubou jako vždy pomůže dospělý.
  5. Na plech vyskládejte formičky na muffiny. Naplňte je vzniklou směsí. Pečte asi 12-15 minut a podávejte teplé. Skvělý tip na snídani!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka