Recepty

Meloun v čokoládě

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Meloun je pro mě jedním ze symbolů léta. Nedovedu si ho bez něj vůbec přestavit! Minulý rok jsem pro vás objevila grilovaný meloun a dnes přicházím s další melounovou pochoutkou. Navíc je tak jednoduchá, že ji zvládnete skoro sami.

Budete potřebovat:

  • meloun nakrájený na kostičky
  • párátka nebo napichovátka
  • tácek vyložený pečicím papírem, který se vejde do mrazáku
  • čokoládu na rozpuštění (hořkou nebo mléčnou)
  • mořskou sůl ve vločkách
  • rendlík a misku na vodní lázeň (na rozpuštění čokolády)
  • malou mělkou misku

Postup:

  1. Na tácek vyložený pečicím papírem vyskládejte kostičky melounu tak, aby se nedotýkaly. Do každé zapíchněte napichovátko.
  2. Tácek s melounem dejte do mrazáku.
  3. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni – s tím pomůže dospělý. Dobře míchejte, ať se vám nepřipálí.
  4. Do malé misky nasypejte sůl.
  5. Jakmile bude čokoláda úplně tekutá, vyndejte tácek s melounem z mrazáku. Každou kostičku namočte z poloviny do čokolády a hned lehce posypejte solí. Musí se dělat hned, než čokoláda ztuhne.
  6. Kostičku dejte zpět na tácek a dejte do ledničky. Vytáhněte těsně před servírováním, je třeba sníst rychle, aby se čokoláda v letním parnu nezačala roztékat.

Dobrou chuť!

Tip: Místo soli můžete použít třeba nadrcené oříšky nebo strouhaný kokos.

Vaše veverka Laskonka kuchařka