Recepty

Kokosové čipsy

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Dneska vás potěším receptem na pamlsek, který vám nahradí obyčejné čipsy. Prozradím vám totiž recept na kokosové čipsy! Tyhle dnešní jsou sice sladké, skořicové, ale nebojte se experimentovat s příchutěmi – stačí v receptu vynechat cukr a přidat oblíbené koření nebo více soli.

Budete potřebovat:

  • 200 g kokosových plátků
  • 1 lžíci kokosového oleje
  • 1 lžíci kokosového cukru
  • 1,5 lžičky mleté skořice
  • špetku soli
  • plech vyložený pečicím papírem
  • rendlík a vařečku

Postup:

  1. S pomocí dospělého dejte předehřát troubu na 150 stupňů.
  2. Taky s pomocí dospělého v rendlíku rozpusťte kokosový olej a kokosový cukr. Směs při rozpouštění míchejte.
  3. Do rendlíku přidejte mletou skořici a špetku soli. Promíchejte.
  4. Přidejte kokosové plátky a pořádně je v tekutině obalte.
  5. Směs rozprostřete na plechu vyloženém pečicím papírem do stejnoměrné vrstvy.
  6. Pečte asi 5 minut. Plech hlídejte, kokosové plátky v jednu chvíli začnou rychle zlátnout – to je znamení, že jsou hotové. Pokud je vrstva na plechu silnější, po pěti minutách směs promíchejte a vraťte do trouby ještě na 2-3 minutky.
  7. Vytáhněte z trouby a nechte vychladnout. Vychladnutím se čipsy stanou křupavými!

Dobrou chuť!

Tip: Nedělejte si chipsů příliš mnoho najednou. Nejlepší jsou totiž čerstvé!

Vaše veverka Laskonka kuchařka