Recepty

Justýna radí: Jak se zahřát

Ahoj, moji milí papoušci!

Ehm, chtěla jsem samozřejmě říct FANOUŠCI.

Podzim je v plném proudu a venku začíná být pichlavo, teda SYCHRAVO, tak pozor – ať nenastydnete! Ale nebojte… Přemýšlela jsem, jak se dá se studeným počasím bojovat, a víte, na co jsem přišla? Že se musíme pořádně zahřát! A v tom nám pomůže huňatý svetr, teplé pletené ponožky, ale hlavně speciální čaj!

Když totiž do horké vody přidáte ovoce a koření, tak čaji dodáte nejen krásnou vůni a zajímavou chuť, ale taky získáte spousta vitamínů, co vás ochrání před tím největším mrazem.  To vám určitě potvrdí i moje dobrá maškarádka, chtěla jsem říct KAMARÁDKA, no však vy víte – Laskonka. Kdysi jsem jí tento lektvar uvařila a od té doby už ani jednou nebyla nemocná. To koukáte, co?

Tak si ho pojďme honem udělat! A nezapomeňte, že by na vás u toho měl dohlížet někdo dospělý – určitě vám pomůže s krájením, strouháním nebo vařením.

Budete potřebovat:

  • konvička
  • oblíbený hrnek
  • sítko
  • 300 ml vody
  • půlku oddenku zázvoru
  • 10 lístků máty
  • půlku citrónu
  • dvě velké lžíce medu
  • 5 kousků sušeného hřebíčku
  • 2 kousky celé skořicové kůry
  • 2 hvězdičky badyánu

Postup:

Půlku oddenku zázvoru oloupejte lžící a poté ho nastrouhejte nebo nadrobno nakrájejte. Společně s mátou, skořicí, hřebíčkem a badyánem dejte nastrouhaný zázvor do čajové konvičky. Směs zalijte 300ml vroucí vody a nechte pět minut odstát. Pak do čaje přidejte šťávu z půlky citrónu a dvě velké lžíce medu. Vše pořádně promíchejte. Potom čaj přes sítko sceďte a nalejte do hrnku. Teď už se stačí zachumlat do teplé deky a ochutnat ho!

Vsadím se, že si ho určitě oblíbíte a že budete zdraví jako řepy!

_tip_

Vaše kachna Justýna