Recepty

Jogurtová „čokoláda“ s ostružinami

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Pospíchám k vám dnes se zbrusu novým receptem rovnou od plotny! Všechno se událo tak rychle, že jsem mu ještě nestihla vymyslet jméno. Ale s tím byste mi mohli pomoct vy! Zatím tomu pracovně říkám „něco jako čokoláda“.

Budete potřebovat:

  • 1 velký kelímek řeckého jogurtu
  • 2 lžíce medu
  • 1,5 lžičky vanilkového extraktu
  • 1–2 hrnky ostružin (nebo jiného oblíbeného ovoce, můžete použít třeba maliny nebo borůvky)
  • plech s vyššími okraji vyložený alobalem
  • mísu
  • lžíci

Postup:

  1. Připravte si plech a pečlivě ho vyložte alobalem – a to i po stranách.
  2. V míse smíchejte jogurt, med a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte a ochutnejte, případně dochuťte.
  3. Přidejte ovoce a opatrně ho zamíchejte do jogurtu. Snažte se ovoce úplně nerozmačkat.
  4. Nalijte do rovnoměrné vrstvy (silné cca 0,5 cm na plech) a dejte na několik hodin do mrazáku.
  5. Po vytáhnutí z mrazáku vyjměte alobal s „čokoládou“ z plechu a nalámejte ji na menší kousky.
  6. To, co nesníte hned, skladujte v uzavíratelné krabičce v mrazáku.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka