Recepty

Jahodové caprese

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jahodová sezóna už klepe na dveře. Řeknu vám, že jsem se jí letos už nemohla dočkat! Vymyslela jsem pro vás několik nových jahodových receptů, na kterých si zaručeně pošmáknete. Dneska začneme jednoduchým, ale přesto vynikajícím receptem: variací na klasický salát Caprese, jehož dvě hlavní ingredience jsou rajčata a mozzarella. My ale rajčata vyměníme za… no ano, za jahody! Tak jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • hrnek jahod
  • mozzarellu
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • prkénko a nůž
  • malou misku
  • talíř

Postup:

  1. Omyjte jahody a nakrájejte je na plátky (3-5 mm).
  2. Nakrájejte mozzarellu, taktéž na plátky. Pokud nemáte malé mozzarellové třešinky, každý plátek rozpulte nebo rozčtvrťte, aby velikost zhruba odpovídala velikosti plátků jahod.
  3. Na talíř klaďte střídavě plátek jahody a plátek mozzarelly, dokud je všechny nevypotřebujete.
  4. V malé misce smíchejte 2 lžíce bazalkového pesta se 2 lžícemi balzamikového octa a dobře promíchejte.
  5. Vzniklou směsí zakápněte svůj skvostný talíř.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka