Recepty

Hruškové čipsy

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Vy víte nejlíp ze všech, že pro vás vymýšlím ty nejlahodnější recepty se sezónním ovocem a zeleninou. Poslední dobou jsme tu měli třeba ostružiny a angrešt. A dnes je čas na hrušky!

Hrušky jsou bezesporu jednou z věcí, proč se těšit na podzim. Mrkněte (a hlavně vyzkoušejte!) můj zbrusu nový recept na skořicově medové hruškové čipsy.

Budete potřebovat:

  • 2 hrušky
  • med
  • mletou skořici
  • plech vyložený pečicím papírem
  • nůž a prkénko
  • 2 malé lžičky (jednu na med, druhou na skořici)
  • uzavíratelnou krabičku

Postup:

  1. Předehřejte troubu asi na 100 stupňů. Celý trik dnešního receptu spočívá v pomalém pečení při nižší teplotě.
  2. S pomocí dospělého rozkrojte hrušky a odstraňte jádřince. Pak nakrájejte hrušky na velmi tenké plátky – co nejtenčí zvládnete 😊
  3. Hruškové plátky klaďte na plech vyložený pečicím papírem vedle sebe v jedné vrstvě (mohou se dotýkat, ale neměly by se překrývat).
  4. Naberte med na lžičku a pokapejte jím hrušky na plechu.
  5. Druhou lžičkou naberte mletou skořici a hrušky poprašte. Pokud vám to se lžičkou nejde, zkuste vzít skořici mezi prsty a plech „posolit“.
  6. Pečte 45–60 minut a průběžně hrušky kontrolujte (měly by být jakoby vysušené, hnědé, ale ne spálené). Dospělý vám pomůže plátky po 30 minutách obrátit.
  7. Nechte vychladnout a skladujte v uzavíratelné nádobě.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka