Recepty

Domácí Brumík

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Já moc ráda mlsám a vím že vy taky, ale ještě radši mám, když je to zdravé a moc dobré mlsání. Zkuste se mnou domácí recept na Brumíka. Tenhle Brumík bude trošku jiný, vlastnoručně vyrobený, takže vám bude chutnat, o tom nepochybuji. Tak jdeme na to.

Budete potřebovat:

  • 150 g špaldové mouky hladce mleté
  • 3 vejce
  • 80 g změklého másla
  • 100 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce rozinek
  • 2 lžíce medu
  • 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 polévkové lžíce světlého karobu nebo kakaa
  • špetka soli
  • silikonové formičky ve tvaru medvídka (nebo i jiné, jaké máte)
  • vařečku
  • nůž
  • mísu
  • šlehač na bílky

Postup:

Nejdřív si namočte rozinky do mléka. Po 15 minutách je vyndejte a nakrájejte je na malé kousky. Mléko si zatím schovejte. Teď poproste někoho dospělého, aby zapnul troubu na 180°C.

Rozklepejte vejce, žloutky a bílky oddělte. Žloutky jen lehce prošlehejte v míse se změklým máslem a s medem. Pak přidejte mouku a prášek do pečiva a vše dobře promíchejte vařečkou. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Rozinky i s mlékem přidejte k těstu. Jako poslední přidejte vyšlehaný sníh.

Těsto rozdělte lžící do všech formiček, ale jen do půlky. Do zbylého těsta přidejte karob nebo kakao a promíchejte. Obarveným těstem doplňte formičky asi půl centimetru pod okraj.  Poproste dospělého, aby vám pomohl naplněné formičky vložit na pečícím plechu do vyhřáté trouby. Pečte zhruba 20 minut.

http://bit.ly/2i9ja4e

Mmm, doufám, že se vám Brumíci povedli tak jako mně. Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka