Recepty

Crumble s rebarborou a jahodami

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Rebarbora a jahody. Že je to skvělá kombinace, to se ví už dlouho. A ovoce a ovesné vločky (myslím tím crumble) – to je jasná věc! No a crumble z jahod a rebarbory? To bude pohádka! A jelikož obojí teď snadno dostanete, není se na co vymlouvat. Recept je zde!

Budete potřebovat:

Náplň:

  • 400 g rebarbory
  • 250 g jahod
  • 50 g kokosového cukru
  • 1 (nebo víc ?) lžičku mleté skořice
  • velkou špetku nastrouhaného muškátového oříšku

Horní vrstva:

  • 180 g ovesných vloček
  • 1 lžičku skořice
  • velkou špetku nastrouhaného muškátového oříšku
  • ½ lžičky soli
  • 4 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 2 lžíce medu

Dále:

  • prkénko a nůž
  • zapékací misku vyloženou pečicím papírem
  • 2 mísy

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 C.
  2. Omyjte rebarboru i jahody. Rebarboru nakrájejte na asi centimetrové kousky a jahody na čtvrtiny.
  3. V míse smíchejte nakrájené ovoce společně s ingrediencemi na náplň: kokosovým cukrem, solí, skořicí a muškátovým oříškem. Vše dobře promíchejte.
  4. Směs rovnoměrně rozprostřete po dně zapékací misky.
  5. V druhé míse smíchejte všechny ingredience na horní vrstvu a dobře promíchejte.
  6. Naneste rovnoměrně na ovoce.
  7. Pečte asi 40-50 minut. Vločky by měly být zlatavé do hněda a ovoce uvařené.
  8. Na crumblu si pochutnáte jak za tepla, tak za studena!

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka