Recepty

Čoko-mandlové kostičky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Dneska pro vás mám takovou pětiminutovku. Připravíme si čoko-pochoutku jen ze dvou ingrediencí. Nedá moc práce a vy se budete olizovat až za ušima!

Budete potřebovat:

  • 175 g čokolády nebo čokoládových pecek (já preferuji čokoládu s vysokým procentem kakaa)
  • 130 g neslazeného jemného mandlového másla (mandlové máslo je přirozeně sladké)
  • malý plech nebo formu na pečení s vyšším okrajem (já používám velikost asi 20×10 cm) vyloženou pečicím papírem
  • rendlík

Postup:

  1. Vyložte plech pečicím papírem a udělejte na něj místo v mrazáku. Dobrota se bude muset chvíli chladit.
  2. Do rendlíku dejte čokoládu a mandlové máslo. S pomocí dospělého je rozpusťte (můžete na vodní lázni nebo na velmi mírném plameni, obojí za stálého míchání). Směs musí být hladká.
  3. Nalijte směs na připravený plech. Trochu s plechem opatrně zatřeste, aby byla vrstva rovnoměrná.
  4. Dejte plech do mrazáku. Směs musí úplně ztuhnout, bude to pár hodin trvat – nejlépe nechte plech v mrazáku přes noc.
  5. Po ztuhnutí nakrájejte na kostičky. Skladujte v uzavřené nádobě v lednici.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka