Recepty

Borůvkový špíz

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jsem tu s dalším receptem z borůvek. Je zábavný, jednoduchý, báječně chutná a osvěží v parných dnech. Tak jdeme na to?

Budete potřebovat:

  • borůvky
  • dřevěné špejle na špízy
  • řecký jogurt
  • med
  • lžíci
  • talíř
  • tácek nebo vaničku (musí se vejít do mrazáku)

Postup:

Borůvky napíchejte na špejle (jako byste dělali špíz, lépe se na to hodí větší borůvky). Řecký jogurt vyklopte na talíř a zamíchejte do něj lžíci medu. Borůvkové špízy obalte v jogurtové lázni a opatrně položte na připravený tácek (pokud máte dost velký mrazák, můžete postavit do vaničky nebo nádobky na výšku) a dejte alespoň na několik hodin do mrazáku, nejlépe však přes noc. Druhý den z něj vytáhnete báječnou a hravou pochoutku do horkých letních dnů 🙂

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů

P.S. Špíz můžete udělat i z jiného letního ovoce!

P.S.2 Ještě poznámka k medu. Pokud to jen trošku jde, pořizujte med přímo od včelařů. Neměl by v něm být přidaný cukr a neměl by být při zpracování tepelně upravený (při vysokých teplotách). Tím si zachová všechny své důležité výživové vlastnosti 🙂