Recepty

Vločky přes noc

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Mám pro vás další tip na úpravu ovesných vloček. Dnes vás naučím, jak si snadno připravit snídani předem – do skleničky! Baví mě, kolik můžete vymyslet různých kombinací. Už jste našli svou nejoblíbenější?

Budete potřebovat:

  • skleničku s víčkem (např. od většího jogurtu)
  • 30 g ovesných vloček
  • 2 lžíce nasekaných mandlí
  • 2 lžíce rozinek (pokud je nemáte rádi, dají se nahradit třeba sušenými švestkami nebo třeba třešněmi)
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 120 ml mléka (já mám ráda kokosové nebo mandlové)
  • misku
  • lžíci

Postup:

  1. V misce důkladně promíchejte ovesné vločky s kakaem.
  2. Přidejte všechno ostatní kromě mléka a promíchejte.
  3. Dejte do skleničky a zalijte mlékem.
  4. Zavřete skleničku víčkem a dejte přes noc do ledničky. Vločky nasáknou mléko a všechny chutě se promísí.
  5. Ráno vyndejte z ledničky a můžete si rovnou pochutnávat. Pokud máte rádi teplou snídani, můžete obsah skleničky ohřát.

Dobrou chuť!
_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka