Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Letím za váma s dalším velikonočním receptem, na kterém se určitě pošušňáte! Heda mi říkala, že je to jeden z oblíbených pokrmů, který se běžně podává na velikonoční večeři. Je to velikonoční nádivka! Věděly jste, že se jí jinak také říká hlavička, svítek nebo sekanice? Dříve se do nádivky místo rohlíků dávala krupička, která se svařila s mlékem, a nikdy v ní nesměly chybět kopřivy! Ale nebojte, v jídle kopřivy nepálí! Klasáček mi poradil, abych do svého receptu přidala i ovesné vločky, kvůli kterým se pak nádivka bude rozplývat v puse.

Budete potřebovat:

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180°C a chlebíčkovou formu vyložte pečícím papírem.
  2. Uzené maso a rohlíky nakrájejte na drobné kostičky. Obojí promíchejte ve velké misce s ovesnými vločkami.
  3. Přilijte mléko a znovu vše pečlivě promíchejte.
  4. Poproste rodiče, aby kopřivy spařili horkou vodou a nasekejte. Pokud kopřivy nemáte, nasekejte jiné čerstvé bylinky.
  5. Medvědí česnek nasekejte nadrobno.
  6. Nasekané byliny smíchejte s masovo-rohlíkovou směsí, přidejte žloutky, osolte a opepřete. Z bílků vyšlehejte sníh a ten nakonec zlehka vmíchejte do směsi. Nádivku nalijte do formy a pečte zhruba 50 minut.

Dobrou chuť! 

Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.

Vaše veverka Laskonka kuchařka