Recepty

Sametová horká čokoláda

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Čas horkého kakaa a jiných teplých nápojů je tu! Na začátek mám pro vás klasiku, na kterou bychom ale neměli zapomínat: horkou čokoládu. Jak si ji připravit doma? Je to jednoduché!

Budete potřebovat:

  • 250 ml mléka (lze použít jakékoli – kravské nebo rostlinné, výběr nechám na vás!)
  • 2 lžičky kakaa
  • 1-2 lžičky medu nebo javorového sirupu
  • špetička soli
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • mixér
  • rendlík
  • hrnek

Postup:

  1. Recept není složitý, ale manipuluje se v něm s horkou tekutinou. Na přelévání raději přizvěte dospělého.
  2. Dejte všechny ingredience do mixéru a mixujte, dokud směs nebude nadýchaná a zpěněná. Ochutnejte a případně doslaďte.
  3. Směs přelijte do rendlíku a na mírném plameni ohřejte, dokud se z tekutiny nebude kouřit.
  4. Přelijte do hrníčku a pochutnejte si.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka