Recepty

Milánské sušenky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Mňam …. tentokrát tu máme oblíbený recept naší myšky Bibi. Miluje sladké, ráda mlsá čokoládu a když to ještě ke všemu pěkně chřupe, kroutí se jí ocásek blahem. Město Miláno se nachází v Itálii a zřejmě tam jsou zaměření na samé dobroty, tak pojďme s chutí na to.

Budete potřebovat:

  • ½ hrníčku másla pokojové teploty
  • ½ hrníčku cukru krystal
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 1 a ½ hrníčku hladké mouky
  • ½ čajové lžičky soli
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
  • mléčnou čokoládu

Postup:

Těsto je velmi jednoduché, míchejte 2 minuty elektrickým šlehačem máslo a cukr, pak do mísy přihoďte vajíčko, přilijte mléko a vanilkový extrakt. Chvíli míchejte, dokud se ingredience nespojí. Následně přisypte mouku a sůl. Až vám vznikne hezké sušenkové těsto, nechte ho v míse, přikryjte potravinářskou fólií, aby neokoralo a dejte ho na půl hodinky vychladit do lednice.

Zavolejte maminku, aby nastavila troubu na 180°C. Připravte si cukrářský pytlík nebo obyčejný igelitový sáček a naplňte ho těstem. Ustříhněte roh a na plech vyložený pečícím papírem nakreslete těstem krátké tyčky. Nechte mamku vložit plech do trouby a mezitím nakreslete zbytkem těsta ještě tyčky na druhý plech. Pečte dokud okraje sušenek nezezlátnu, zabere to cca 13 minut.

Po vyjmutí z trouby nechte sušenky vychladnout a rozpusťte s mamkou mléčnou čokoládu (v mikrovlnce nebo vodní lázni). Nechte ji také pár minut odstát, aby trochu ztuhla a pak pomocí nože namažte vždy jednu sušenku a druhou jí přiklopte, vznikne takový sandwich.

Kdo má rád křupavé sušenky jako myška Bibi, může je zbaštit hned. Ten kdo dává přednost vláčnému těstu, musí vydržet do druhého dne než sušenky změknou.

Přeji dobrou chuť

Vaše veverka Laskonka