Recepty

Křupavé parmazánové brambory

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Když je venku takováhle zimice, že mrzne až praští, mám vždycky chuť na něco teplého k večeři. Nic velkého, ani složitého… v tom jsem přeborník, vždyť už mě znáte! Dneska s vámi chci sdílet jeden takový receptík – na křupavé pečené brambory s parmazánem.

Budete potřebovat:

  • ½ kila (opravdu) malých brambor
  • 1 lžíci oleje
  • 90 gramů nastrouhaného parmazánu
  • Sůl a pepř
  • Plech vyložený pečicím papírem
  • Mísu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Brambory omyjte a nakrájejte na půlky nebo na čtvrtiny, podle toho, jak jsou velké.
  3. V míse je promíchejte s olejem, solí, pepřem a nastrouhaným parmazánem.
  4. Brambory přesuňte na pečicí papír a obraťte je pokud možno řezem dolů.
  5. Pečte 20-25 minut. Protože jsou brambůrky malé, mělo by to stačit. Brambůrky by měly být dostatečně opečené, před vytažením z trouby ochutnejte. Každá trouba peče jinak – to už všichni víte!
  6. Podávejte se svým oblíbeným dipem. Já si je ráda dávám třeba jen s rozmačkaným avokádem, nebo s bílým jogurtem smíchaným se lžičkou hořčice.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka