Recepty

Kořeněné kakao

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Za okny fouká studený vítr, já sedím na parapetu a v tlapkách mám hrníček horké čokolády. A najednou mě to napadlo! Vymyslím vám další recepty na teplé nápoje, které v zimě zahřejí a rozhodně si na nich i smlsnete. Můžete si s nimi pak otevřít takovou malou domácí kavárnu! Dneska začneme voňavým kořeněným kakaem.

Budete potřebovat (vyjde na 3-4 hrníčky):

  • 3 hrnky vašeho oblíbeného mléka (já ráda používám například kokosové)
  • 1 vrchovatá lžička kakaa
  • velká špetka mletého muškátového oříšku (můžete nabrat na špičku lžičky)
  • velká špetka mletého hřebíčku
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky kokosového cukru nebo lžíce medu
  • rendlík
  • hrníčky

Postup:

  1. Nalijte mléko do rendlíku a ohřívejte na mírném plameni (raději s pomocí dospělého), dokud se z mléka nezačne kouřit.
  2. Přidejte do rendlíku ostatní ingredience – kakao, koření a cukr a dobře zamíchejte, dokud se sladidlo nerozpustí.
  3. Rozlijte do hrníčků a podávejte. Nahoře můžete ještě posypat špetkou kakaa.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka