Recepty

Kedlubnové chipsy

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Už jste přišli na chuť kedlubničkám? Doufám, že vás nenechali chladnými a poctivě si chroupete! Já jsem si pro vás vymyslela ještě jednu specialitku. Kdo si dá kedlubnové čipsíky?

Budete potřebovat:

  • 2 kedlubny
  • 1 lžíci olivového oleje
  • sůl a pepř
  • plech vyložený pečicím papírem
  • mašlovačku
  • mísu

Na dip:

  • malý kelímek neslazeného bílého jogurtu (hodí se např. řecký)
  • 1 stroužek česneku
  • misku
  • struhadlo

Postup:

  1. Dejte předehřát troubu na 200 stupňů.
  2. Mašlovačkou namočenou v oleji natřete pečicí papír na plechu. Natíráme ho proto, aby se čipsy při pečení nelepily, je ho potřeba jen trošku.
  3. Oloupejte kedlubnu a poproste dospělého, ať ji nakrájí na co nejtenčí plátky.
  4. V míse smíchejte plátky kedlubny se lžící olivového oleje, solí a pepřem.
  5. Rozprostřete plátky na plech tak, aby se nepřekrývaly. Možná se všechny nevejdou na jeden plech – použijte dva, nebo pečte na víckrát.
  6. Pečte 20 – 25 minut, v průběhu je spolu s dospělým jednou otočte, ať se opečou ze všech stran. Hlídejte plech, ať se čipsy nepřipálí.
  7. Zatímco se pečou čipsy, připravte si dip. Je to jednoduché: nastrouhejte stroužek česneku a smíchejte ho s jogurtem.
  8. Vyndejte plech z trouby a nechte trochu vychladnout. Pak hned servírujte společně s dipem.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka