Recepty

Kapusty s česnekem a parmezánem

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Protože bych opravdu ráda, abyste dali růžičkové kapustě šanci, vymyslela jsem pro vás další recept! Myslím totiž, že vás svou chutí může hodně překvapit! Navíc recept je to, jak jinak, jednoduchý, takže není nad čím dál přemýšlet – jdeme na to.

Budete potřebovat:

  • 400 g růžičkové kapusty
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř
  • 3 stroužky česneku (nebo podle chuti)
  • 25 g strouhaného parmezánu
  • 25 g strouhanky
  • prkénko a nůž
  • mísu
  • lis na česnek
  • plech vyložený pečicím papírem

Postup:

  1. Zapněte troubu na 200 stupňů.
  2. U každé růžičky odkrojte stopku, případně oloupejte vrchní zvadlé nebo špinavé listy, a překrojte ji napůl.
  3. Pořádně omyjte a hoďte do mísy.
  4. Přidejte olivový olej, osolte a opepřete.
  5. Oloupejte stroužky česneku a prolisujte je do mísy. Vše pořádně promíchejte.
  6. Přidejte parmezán a strouhanku. Lehce promíchejte, ať se nalepí na kapustu.
  7. Růžičky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct na 25 – 30 minut, dokud kapusta nebude dohněda opečená. Podávejte ještě teplé, aby si sýr a strouhanka uchovaly křupavost.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka