Recepty

Halloween: Jableční upíři

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Je tu třetí recept na halloweenskou hostinu. Dala jsem Pigymu za úkol, aby dnešní pamlsek pojmenoval. Donesl mi celý seznam! Název by podle něj mohl znít: jablkoupír, upír s příchutí jablka, jablečné strašidlo, kousavé jablko nebo upíří zubní náhrada! Hihi, to se mu povedlo! Aspoň si teď můžete sami vybrat, jak téhle dobrotě budete říkat 😉

Budete potřebovat:

  • jablka
  • arašídové (nebo jiné ořechové) máslo
  • džem z nějakého červeného ovoce
  • loupané mandle nasekané na podlouhlé kousky nebo slunečnicová a dýňová semínka
  • prkénko, nůž na krájení jablek
  • nůž na mazání másla a džemu

Postup:

Název pamlsku napovídá, že budeme tvořit upíří ústa. Omyjte jablka a poproste dospělého, ať vám hubičky připraví. Jablko je potřeba nakrájet na měsíčky bez jádřinců. Pak se vyřízne střední část tak, aby jablko vypadalo jako otevřená ústa. Tady je názorný návod:

Aby vám jablka nehnědla, můžete je potřít citronovou šťávou.

Teď každou jablečnou hubičku namažte arašídovým máslem anebo džemem. Pak už stačí jen do horní a dolní „čelisti“ zapíchat kousky mandlí na místo zubů. Mandle můžete nahradit slunečnicovými a dýňovými semínky, nebo je různě kombinovat.

Pokud vaše první pokusy nebudou vypadat zrovna jako na obrázku, nezoufejte a nevzdávejte se. Ty moje první musel Pigy hned sníst, abychom se na ně nemuseli dívat 🙂 Stačilo jen vytrvat a přijít na tu nejlepší techniku.

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka