Recepty

Bazalkové pesto

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Dnes společně nahlédneme do italské kuchyně. Naučím vás totiž připravovat bazalkové pesto! Pesto vymysleli v severní Itálii a jeho hlavní přísada je bazalka. Přidejte ho pár lžiček do těstovin a budete se olizovat až za ušima!

Budete potřebovat:

  • 50 g čerstvých bazalkových lístečků
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévkovou lžíci piniových nebo kešu oříšků (piniové oříšky jsou ve skutečnosti semínka borovic, co se jmenují pinie, které rostou hlavně kolem Středozemního moře)
  • 6 lžic strouhaného parmezánu
  • mixér nebo hmoždíř (hmoždíř je kamenná miska s paličkou, ve které se přísady rozmačkávají a mísí)
  • pomoc dospělého

Postup:

Je to jednoduché! Všechny přísady – bazalkové lístečky, česnek, piniové nebo kešu oříšky, parmezán, sůl a zatím jen polovinu oleje vložte do mixéru nebo do hmoždíře – a mixujte a hmožděte! S obojím poproste o pomoc dospělého. Postupně pak dolévejte zbytek oleje. Pesto by mělo být krásně krémové.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů