Recepty

Toastíky s jablky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Kachně Justýně se letos na podzim urodila spousta jablek. Mám jich tu od ní plné koše! Jsou tak voňavé a šťavnaté, mmm! A protože mám teď jablek tolik, vymýšlím, co s nimi. Mrkněte na recept, který jsem právě vymyslela!

Budete potřebovat:

  • bagetu nakrájenou asi na 1,5 cm plátky (stejně jako bageta poslouží i chleba)
  • 2 jablka
  • mletou skořici
  • med nebo agávový sirup
  • čerstvý kozí sýr na mazání
  • nůž a prkénko
  • mísu
  • nůž na mazání
  • toastovač anebo plech vyložený pečicím papírem

Postup:

Dospělý předehřeje troubu na 150 stupňů. Mezitím rozložte nakrájenou bagetu na plech vyložený pečicím papírem. (Pokud neopékáte bagetu, můžete chleba připravit v toastovači a pak krajíc rozpůlit.)

Dejte plech do trouby asi na 5 minut. Hlídejte, ať bagetu nespálíte!

Omyjte jablka. S pomocí dospělého jablka rozpulte, vyndejte jádřinec a nakrájejte na tenké plátky. Ty dávejte do mísy. Až budete mít jablka nakrájená v míse, lehce je posypejte skořicí a pokapejte medem anebo agávovým sirupem. Rukou promíchejte.

Mezitím jsou bagetky opečené. Každou namažte čerstvým kozím sýrem a obložte několika plátky jablek, které máte připravené v míse. A to je celé! Hotovo! Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů

P.S. Můžete přidat i pár oříšků – jako na fotce! 🙂