Recepty

Obálkové palačinky

AHOJ MLSOTKOVÉ A ŠMAKOVINKY!

Mám pro vás recept na oblíbený pamlsek všech dětí. Jsou to palačinky! Tentokrát je nebudeme točit do ruličky, ale skládat do obálky. Pro jistotu přizvěte rodiče, určitě vám rádi pomohou.

Budete potřebovat:

  • 1 skleničku marmelády – nejlépe domácí jahodovou
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 1 špetku soli
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 velkou zakysanou smetanu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1-2 lžičky mleté skořice
  • olej na smažení
  • palačinkovou pánvičku

Postup:

Mouku smíchejte s třtinovým cukrem, přidejte sodu a špetku soli. V jiné míse našlehejte vejce a přilijte k nim vlažné mléko. Pak k mokré směsi postupně přidávejte suchou a promíchejte metlou do hladkého těstíčka. Nechte ho 20 minut odstát.

Rozpalte pánvičku, mírně ji potřete olejem, naberte sběračkou těsto a rozlijte ho po celé ploše. Opékejte 2–3 minuty, opatrně obraťte a minutu opékejte i z druhé strany.

Palačinky zpracovávejte po dvou: první potřete zakysanou smetanou, druhou marmeládou a přikryjte je k sobě. Podle obrázku složte do obálky, ozdobte lžičkou zakysané smetany a marmelády a navrch ještě posypte moučkovým cukrem se skořicí.

A protože jsou palačinky nejlepší ještě teplé – pusťte se hned do nich!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů