Recepty

Nejjednodušší tropická zmrzlina

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Váš zájem o recepty na domácí zmrzku je nevídaný! Z toho mám velkou radost a mám tu pro vás další zmrzlou dobrotu. Na domácích nanucích si pochutná celá rodina. Jejich výroba je snadná a zábavná, tak se do nich pusťte hned zítra!

Na tuhle zmrzku potřebujete jenom dvě přísady, to je paráda, viďte? Jen ananas a kokosové mléko. Kokosové mléko dodá zmrzlině krémovou konzistenci u příchuť. S tímhle nanukem si připadám jako pod palmou v karibiku!

Budete potřebovat:

  • 5 hrnků nakrájených kousků ananasu (nejlepší je, když si ananas koupíte a kostičky z něj můžete zamrazit a vytáhnout kdykoli, kdy budete po téhle zmrzlině toužit. V ananasu z plechovky bývá zbytečně moc přidaného cukru, ananas je dost sladký sám o sobě.)
  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • mixér
  • tvořítka na nanuky

Postup:

Ananas i kokosové mléko dejte do mixéru. S pomocí dospělého mixujte tak dlouho, dokud je směs hladká a bez větších kousků ananasu. Nalijte do tvořítek na nanuky a zmrazte (aspoň 4 hodiny, nejlépe přes noc).

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů