Recepty

Mátovo-pistáciové pesto

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jsem tady s novým a skvělým receptem na pesto! Pesto je opravdu skvělá věc a dá se vymyslet z překvapivého množství potravin. Ještě překvapivější je ale jejich lahodná chuť. Už brzy se dočkáte receptů na pesta z pečených paprik, červené řepy nebo cukety! Ale dnes nás čeká mátovo-pistáciové. Tak jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • 1 hrnek lístků čerstvé máty
  • 1/3 hrnku slaných pražených oloupaných pistácií
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej (3-5 lžic)
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • sůl a pepř na případné dochucení (před dodatečným solením a pepřením vždycky nejprve pokrm ochutnejte. Dost často to vůbec není třeba.)
  • mixér
  • misku

Postup:

Ani dnes se neobejdeme bez pomoci nějakého dospělého mixážníka! Ale aspoň si u vaření užijete víc legrace. Já taky nejradši vařím s Pigym 🙂

Do mixéru dejte mátu, pistácie, česnek a špetku soli. Mixujte, dokud oříšky nebudou na malé kousíčky. Pak přidejte 3 – 5 lžic olivového oleje (začněte se třemi a uvidíte, jakou bude mít směs konzistenci, pokud by pesto bylo moc tuhé, oleje přidejte) a citronovou šťávu a znova chvíli mixujte, dokud pesto nebude vypadat tak, jak ho máte rádi. Někdo má rád kousky oříšků, někdo zase hladkou omáčku 🙂 A je to! Používejte stejně jako ostatní pesta – na těstoviny nebo do nejrůznějších sendvičů, slaných koláčů a podobně. Napište mi, co všechno jste s pestem vymysleli.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů