Recepty

Mandarinky máčené v čokoládě

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Honí vás mlsná? Pak jste tady správně! Dnes jsem si pro vás připravila svačinku, kterou si zamilujete!

Budete potřebovat:

  • 3 mandarinky
  • mléčnou nebo hořkou čokoládu (použijte nebo namíchejte podle chuti)
  • mořskou nebo himalájskou sůl
  • lžičku másla (nemusí být)
  • misku
  • vidličku
  • rendlík
  • tác vyložený pečicím papírem

Postup:

Oloupejte mandarinky a nachystejte si je do misky rozdělené na jednotlivé měsíčky.

Poproste dospělého, ať vám pomůže s rouzpouštěním čokolády. S kouskem másla ji rozpusťte buď v rendlíku, anebo ve vodní lázni (dospělý bude vědět, jak na to).

Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, napichujte mandarinky na vidličku a namáčejte je v ní. Klaďte na tác vyložený pečicím papírem. Každou mandarinku jemňoulince posolte, dokud ještě není čokoláda ztuhlá.

Pak dejte tác na chvíli do chladu nebo do lednice asi na 15 minut, aby čokoláda ztuhla. A pak už si užívejte skvělé spojení chutí! Ovocné mandarinky a sladké čokolády se špetičkou soli. Pigy se po nich může utlouct! 🙂
Dobrou chuť!

Tip: Pokud byste soli přece jenom nevěřili (a ani jí nechtěli dát šanci), můžete po namočení mandarinku posypat třeba nadrcenými oříšky anebo kokosem.

Vaše veverka Laskonka
více receptů