Recepty

Ježek z ovoce

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Dneska jsem si pro vás připravila legraci, díky které si zpříjemníte pochmurné zimní večery. Ukážu vám, jak vyrobit ježka z ovoce. A skvěle se také hodí na narozeninové nebo silvestrovské oslavy! Tak jdeme na to?

Budete potřebovat:

  • hrušku
  • hrozny anebo jiné bobulové ovoce (borůvky, rybíz, angrešt…)
  • černou olivu
  • 2 ks hřebíčku (koření)
  • škrabku
  • parátka
  • nůž a prkénko

Postup:

Oloupejte hrušku do půlky – horní část směrem ke stopce. To bude čumáček 🙂 Napichujte kuličky hroznů nebo jiného ovoce na párátka a ty postupně zapichujte do neoloupané části hrušky. Na závěr vytvořte čumáček tak, že uříznete konec olivy a nasadíte ji na špičatý konec hrušky. Už chybí jen oči – zapíchněte dva hřebíčky nad čumáček. A je to! Na tomhle ježkovi je nejlepší, že je nejen velice dekorativní, ale dá se i sníst, hihi!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů