Recepty

Heřmánkové čajové latte

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Po návratu z mrazivé procházky vždycky toužím po nějakém horkém nápoji. Máte to taky tak? Nejčastěji mám chuť na nějaký čaj s plnou kořeněnou chutí a medem, horkou čokoládu, kakao, anebo můj nejnovější objev – heřmánkové chai latté. To musíte vyzkoušet!

Budete potřebovat (na 1 větší hrnek):

  • lžíci sušeného heřmánku (pokud nemáte, můžete použít i koupený pytlík heřmánkového čaje) nebo matcha čaje
  • hrnek mandlového nebo ovesného mléka (ty mám nejradši, ale můžete použít kterékoli vaše nejoblíbenější)
  • čtvrt lžičky mleté skořice
  • půl lžičky vanilkového extraktu
  • špetku mletého hřebíčku
  • lžičku medu nebo javorového sirupu na doslazení
  • rendlík
  • sítko

Postup

  1. Vhoďte heřmánek do rendlíku a zalijte ho mlékem.
  2. Na středním plameni přiveďte k varu (s plotnou vždy pomáhá dospělý), pak odstavte, přikryjte pokličkou a nechte louhovat asi 10 minut.
  3. Přidejte koření a med a dobře zamíchejte.
  4. Přeceďte přes sítko do hrnku. Před podáváním můžete ještě jemně posypat mletou skořicí.

Mmm, to je vůně! Na zdraví!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka