Recepty

Francouzská cibulačka se sýrem a krutonky

Ahoj děti!

Polévky jsou skvělé na zahřátí, obzvlášť když je venku mrazivo! Zahřejí vám u srdíčka i v bříšku, hihi! Pojďme si uvařit cibulačku po francouzsku – je v ní přidaný sýr a opečené sýrové krutonky. Mňam, pojďme na to.

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 cibule
  • 400 ml drůbežího vývaru
  • Jihočeské máslo
  • bageta
  • 1 balení sýru Madeland
  • tymián
  • olivový olej

Postup:

  1. V kastrůlku rozehřejeme Jihočeské máslo a osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka. Osolíme, opepříme a smažíme do zhnědnutí. Poté necháme chvíli pod pokličkou odstát.
  2. Přilijeme vývar a přidáme čerstvý tymián.
  3. Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na olivovém oleji.
  4. Polévku nandáme do misek, nasypeme nastrouhaný sýr Madeland, navrch položíme opečenou bagetku s plátkem sýra a vložíme zapéct do trouby.
  5. Po upečení ozdobíme tymiánem a můžeme podávat.

 

_tip_

Partner vánočního speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka